יום שני, 7 באפריל 2014

כבד קצוץ, מאכל שאני מכינה בראש השנה ובפסח.
הצעות הגשה בפסח:
1.להניח בצלחות אישיות עלה חסה רענן ומעליו להניח בעזרת כף גלידה כדור כבד קצוץ.
2. להניח בקערה יפה במרכז השולחן ולקשט בפרוסות ביצה קשה וזיתים.
3. להכין פחזניות כשרות לפסח ולמלא בכבד קצוץ, מעל ניתן לשים רוטב פטריות או רוטב צלי עם פירות יער, מתכונים לרטבים אפרסם בקרוב

כבד קצוץ
מרכיבים:
חצי ק"ג כבד עוף
3 בצלים גדולים פרוסים
2 כפות סוכר
3 כפות אבקת מרק בצל
3 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה מבושלים
2 כפות ברנדי
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה בשני שלבים
שלב ראשון, מכינים יום מראש
לחמם שמן קנולה במחבת, להוסיף בצלים פרוסים ולערבב. כשהבצל מגיע לשקיפות להוסיף סוכר ואבקת מרק בצל. לערבב היטב. לשים מעל כבדי עוף לטגן, אחרי כמה דקות להפוך את הכבדים, להוסיף מלח. כשהכבדים עשויים לכבות את האש ולצנן.
שלב שני, למחרת

להכניס למעבד מזון לסירוגין את כבדי העוף עם הבצל, ביצים ותפוחי אדמה. להוסיף ברנדי, ולהמשיך להפעיל את המעבד. לעבד עד מרקם גס. לטעום ולהוסיף תיבול.
לשמור במקרר בקופסה אטומה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה