יום רביעי, 2 באפריל 2014

מתכונים לפסח

אמנם את המתכונים לקניידלך וחרוסת פרסמתי בעבר אך יהיה נוח יותר שכל המתכונים לפסח יהיו מרוכזים.
את הקניידלך ניתן להכין כמה ימים (אפילו שבוע) מראש, לסנן להכניס לקופסה אטומה ולהקפיא. אני מוציאה מהמקפיא ביום ליל הסדר ומחממת את הקניידלך בסיר עם מים+אבקת מרק, ולא במרק העוף. כך מרק העוף נשאר צלול .
מחר אפרסם מתכון למרק עוף.

מתכון לקניידלך
2 כוסות קמח מצה
1 כוס מים רותחים
1 כוס סודה לשתיה
1 שקית אבקת אפיה
8 ביצים
8 כפות שמן
1 כף גדושה חמאה
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
בוחשים את קמח המצה עם הנוזלים, משהים מעט ומוסיפים את החומרים האחרים. משהים שוב. בינתיים מרתיחים סיר מלא מים, כשרותח מוסיפים אבקת מרק. בעזרת שתי כפיות לוקחים מהעיסה המוכנה ומבשלים 10 דקות. מניחים במסננת.

מתכון לחרוסת
1 קופסה ממרח תמרים
1 כוס אגוזים קצוצים (200 גר')
1/2 קופסה שקדים טחונים (200 גר')
1/4 כוס יין קונדיטון מתוק
בוחשים את כל המרכיבים מכניסים לקופסה סוגרים היטב ומצננים במקרר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה