סלטים לחג
סלט תפוחי אדמה או סלט רוסי או סלט ביצים, כל משפחה/עדה עם השם שלה. נראה לי שהמרכיבים דומים אצל כולם. אני מכינה בגרסה פשוטה וקלה להכנה. להלן המתכון:
מרכיבים:
8 תפוחי אדמה מבושלים עם קליפה. (הזן הטוב ביותר הוא תפוח אדמה צהוב עם קליפה בהירה, הזן הבא המתאים הוא תפוח אדמה עם קליפה אדומה).
4 ביצים קשות.
6 מלפפונים חמוצים
1 קופסת שימורים של גזר+אפונה
6 כפות מיונז
1 כפית מלח
1 כפית חומץ
הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה ואת הביצים יום מראש ומצננים במקרר
למחרת, קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1x1 ס"מ
קולפים את הביצים וחותכים לקוביות,
קוצצים את המלפפונים, מסננים את האפונה והגזר ומוסיפים,
מוסיפים מיונז, חומץ ומלח, מערבבים בעדינות ושומרים במקרר עד להגשה
סלט חסה עם מנגו ואגוזים
עלי חסה רחוצים ויבשים
מנגו מקופסת שימורים
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
רוטב: 3 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
1/2 כפית מלח
1/4 כפית חרדל
1 שם שום קצוצה או כתושה
הכנה:
לקרוע את החסה בידיים, ולשים בקערה לחתוך את המנגו לרצועות ולהוסיף לחסה לערבב את חומרי הרוטב, לשפוך
על החסה והמנגו, לערבב ולהוסיף מעל אגוזים קצוצים
פלפל קלוי
לקלות בתנור 4 פלפלים בצבעים שונים. לקרר ולקלוף, להניח במסננת להגרת נוזלים
לחתוך את הפלפלים לרצועות, להוסיף מעט שמן זית, לימון 1/2 כפית מלח ושן שום קצוצה,
לערבב בעדינות ולסדר בכלי הגשה
סלט תפוחי אדמה או סלט רוסי או סלט ביצים, כל משפחה/עדה עם השם שלה. נראה לי שהמרכיבים דומים אצל כולם. אני מכינה בגרסה פשוטה וקלה להכנה. להלן המתכון:
מרכיבים:
8 תפוחי אדמה מבושלים עם קליפה. (הזן הטוב ביותר הוא תפוח אדמה צהוב עם קליפה בהירה, הזן הבא המתאים הוא תפוח אדמה עם קליפה אדומה).
4 ביצים קשות.
6 מלפפונים חמוצים
1 קופסת שימורים של גזר+אפונה
6 כפות מיונז
1 כפית מלח
1 כפית חומץ
הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה ואת הביצים יום מראש ומצננים במקרר
למחרת, קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1x1 ס"מ
קולפים את הביצים וחותכים לקוביות,
קוצצים את המלפפונים, מסננים את האפונה והגזר ומוסיפים,
מוסיפים מיונז, חומץ ומלח, מערבבים בעדינות ושומרים במקרר עד להגשה
סלט חסה עם מנגו ואגוזים
עלי חסה רחוצים ויבשים
מנגו מקופסת שימורים
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
רוטב: 3 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
1/2 כפית מלח
1/4 כפית חרדל
1 שם שום קצוצה או כתושה
הכנה:
לקרוע את החסה בידיים, ולשים בקערה לחתוך את המנגו לרצועות ולהוסיף לחסה לערבב את חומרי הרוטב, לשפוך
על החסה והמנגו, לערבב ולהוסיף מעל אגוזים קצוצים
פלפל קלוי
לקלות בתנור 4 פלפלים בצבעים שונים. לקרר ולקלוף, להניח במסננת להגרת נוזלים
לחתוך את הפלפלים לרצועות, להוסיף מעט שמן זית, לימון 1/2 כפית מלח ושן שום קצוצה,
לערבב בעדינות ולסדר בכלי הגשה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה