יום חמישי, 3 באפריל 2014

כמובטח, היום מתכון למרק עוף
אין מנחם כמרק עוף, בריא, מבריא,  ובפסח להגיש עם קניידלך.... מתאים וטעים.
לכל אחת/אחד יש את המתכון המנצח למרק עוף. את המתכון שלי אני מכינה שנים רבות וחלו בו שינויים קטנים משך השנים. למשל, אינני מוסיפה תפוחי אדמה מאחר שנוכחתי שהם מעכירים את המרק.

מרכיבים:
עוף שלם
1 בצל גדול חתוך לרבעים
3 גזרים קלופים ופרוסים
3 קישואים קלופים חצויים ופרוסים
1 שן שום
שורש סלרי חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה
להכין זר  מגבעולי סלרי ללא עלים, צרור פטרוזיליה, צרור שמיר ולקשור בחוט
3 ליטר מים
7 כפות אבקת מרק עוף
* במידה ומכינים את המרק בסיר לחץ, מכניסים את כל המרכיבים סוגרים מכסה ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה.

אם מכינים את המרק בסיר בישול רגיל, מכניסים את כל המרכיבים פרט לאבקת מרק ומוסיפים אותה רק לאחר שהמים רותחים. מבשלים משך שעה וחצי, שעתיים.

תמיד - להכין את המרק יום קודם, למחרת הטעם משתבח. לאחר הצינון להוציא את העוף מהסיר ולשמור בקופסה סגורה. (בהזדמנות אתן מתכונים לעוף המבושל) כמו כן יש להוציא מהמרק את ה"זר" סלרי, פטרוזיליה, שמיר ולשמור במקרר.
לפני ההגשה לחמם היטב



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה