יום שלישי, 14 ביולי 2009

עוגת טורט גבוהה

  • 6 ביצים
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 סוכר וניל
  • 0.5 כוס שמן
  1. מחממים את התנור ל 180 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים, חלמונים בקעה קטנה וחלבונים בקערת הקצפה.
  3. לקערת החלמונים מוסיפים את השמן, אבקת האפייה וסוכר הוניל. בעזרת מקצפת ידנית מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקציפים את חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף קשה.
  5. מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף הביצים ומערבבים בתנועות קיפוליות עדינות. מוסיפים את הקמח בהדרגה בתנועות קיפוליות עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. משמנים תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ ומעבירים את התערובת לתבנית, אופים במשך 35-40 דקות.
  7. להכנת קינוח במנות אישיות, אופים את הטורט בצלחות נייר גבוהות (מנג'טים)

בודקים שהעוגה יבשה בעזרת קיסם עץ.

לאחר כיבוי התנור לא לפתוח את התנור עד שהעוגה מתקררת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה