יום חמישי, 30 ביולי 2009

עוגת פרי

בעונת הקיץ כשהשווקים והמרכולים מלאים בפירות יפים וטריים, מתאים להכין עוגה קלה וטעימה המתאימה לכל פרי שנבחר.

עוגת פירות מבצק פריך

200 גר חמאה או מחמאה

1 כוס סוכר

3 כוסות קמח

1 אפיון

1 ביצה

1 כף מים

ללוש את כל החומרים לבצק

לשטח 3/4 מהבצק בתבנית מלבנית, למרוח ריבה טובה, לסדר את הפירות על הריבה (ענבים, מישמשים או שזיפים חצויים ומגולענים, אפרסקים, תפוחי עץ או כל פרי טרי או משומר )

מעל הפרי, לגרר בפומפיה את הבצק שנותר.

לאפות בחום 180 מעלות 25-30 דקות, עד שהבצק נראה זהוב-שחום

תגים של Technorati:‏ ,,

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה