חומרים:
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים
כמה עלי נענע
צרור פטרוזיליה
11/2 כפית מלח
1 כפית גדושה כמון
1 כפית שטוחה פלפל שחור
2 תפוחי אדמה מגוררים
3 שיני שום כתושות
2 ביצים
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
להניח את הבשר הטחון בקערה.
לקצוץ את הבצל, פטרוזיליה ונענע ולהוסיף לקערה
להוסיף את שאר החומרים וללוש היטב.
ליצור קציצות ולהניח על מגש מצופה בנייר אפייה
לחמם שמן קנולה במחבת ולטגן את הקציצות
להניח את הקציצות המטוגנות על נייר סופג להספגת השמן.
להגיש או להכניס לקופסה ולהקפיא.
*מקצה שיפורים: אפשר להוסיף לעיסה אגוזים מרוסקים,
במידה ולא מעוניינים לטגן, מאותה עיסה יוצרים כדורים ומבשלים ברוטב עגבניות או ברוטב פטריות או רוטב בהיר וסמיך .
מתכוני רטבים:
רוטב בהיר וסמיך
3 כוסות מים חמים +2כפות אבקת מרק עוף להכניס לסיר ולהרתיח
3 כפות עמילן תירס +5 כפות מים קרים לבחוש ולהוסיף למרק הרותח
3 כפות יין לבן יבש או חצי יבש – להוסיף לסיר
להכניס את כדורי הבשר למרק ולבשל על אש נמוכה עד שהכדורים מוכנים.
רוטב פטריות
1 בצל קצוץ – לטגן בסיר
3-4 כפות אבקת מרק פטריות – להוסיף לסיר
3 כוסות מים -להוסיף לסיר ולבחוש.
להכניס את כדורי הבשר ולבשל על אש נמוכה.
רוטב עגבניות
25 גר' חמאה או מחמאה להכניס לסיר ולהמיס
2 כפות שמן זית
1 קופסה עגבניות מרוסקות (800 גר')
1 קופסא מים (למלא בקופסת העגבניות המרוקנת)
3 שיני שום
1 תיבולית בזיליקום או קוביית בזיליקום קפוא
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
להכניס את כל החומרים לסיר, להביא לרתיחה, להכניס את כדורי הבשר ולבשל על אש נמוכה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה