מרכיבים:
3 חצילים בינוניים
מלח
שמן לטיגון
למלית:
1 בצל בינוני פרוס
שמן זית לטיגון
500 גרם בשר טחון
2 שיני שום כתושות
אורגנו, תימין
מלח
פלפל
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)
3 עגבניות פרוסות לרוחב
3 פלפלים קלויים
לרוטב:
50 גרם חמאה (מחמאה לשומרי כשרות)
2 כפות קמח
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמנת מתוקה (חלב קוקוס לשומרי כשרות)
2 ביצים
מלח
מעט אגוז מוסקט
50 גרם אגוזי מלך
ההכנה:
מרחיקים לחצילים את הגבעול והקצה התחתון, פורסים לאורך בעובי ס"מ, מניחים במסננת ובוזקים מלח גס, משהים כשעה, שוטפים ומנגבים במגבת נייר, מטגנים משני הצדדים בשמן חם, מניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי שומן.
באותה מחבת מטגנים את פרוסות הבצל רק עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים בשר טחון וממשיכים לטגן תוך בחישה למזלג עד שהבשר משנה את צבעו לחום.
מתבלים בשום, אורגנו, תימין, מלח ופלפל, מוסיפים עגבניות מרוסקות, מערבבים היטב מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מכסים ומבשלים כחצי שעה.
בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ובוחשים, מוסיפים מים ושמנת מתוקה, ממשיכים לבשל באש נמוכה עד שהרוטב מתחיל להסמיך, מסירים מהאש, טורפים את הביצים בכלי קטן, מערבבים במעט רוטב מחזירים לסיר, מערבבים, מתבלים ומוסיפים חצאי אגוזים.
בתבנית גדולה חסינת אש, מניחים שלוש פרוסות חצילים, מניחים מחצית מפרוסות העגבניה ומהפלפלים הקלויים, יוצקים מעל מחצית מהמלית, חוזרים על השכבות ומסיימים בפרוסות חצילים. שוטחים מעל את הרוטב ואופים כ 45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה