יום חמישי, 1 במאי 2014

אחרי הפסח, לפני יום העצמאות, מתכון לאמפנדס
מתאים לארוחה קלה או כנשנוש

אמפנדס  עם מלית תירס או מלית בשר טחון
חומרי גלם:
3 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
הכנה:
1.      לשים את כל החומרים לבצק אחיד חלק ומבריק
2.      מחלקים ל 3
3.    מכל חלק קורצים 10 כדורים בגודל  פינג פונג  (יוצאים כ 30 כדורים)
4.      מרדדים כל כדור לבצק דק
5.      ממלאים במלית הרצויה
6.      מקפלים ומהדקים את הקצוות                                                                                                                             מורחים בביצה מהולה במים ומפזרים מעל מעט מלח גס
מ     אופים בחום בינוני עד שישחים – כ 20- 25 דקות
                                     
מלית תירס
1 בצל קצוץ
1 גמבה
1 קופ.תירס
מעט שמן קנולה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והגמבה היטב

מרוקנים את התירס לקערה. מוסיפים את הבצל והגמבה המטוגנים, מערבבים  ומצננים מעט

מלית בשר טחון
למלית:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים
1 קופ. קטנה רסק עגבניות
1 כפית אורגנו
1 כפית מלח
 1 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור
טבעות זיתים
2 ביצים קשות                                                                                                                                               הכנת המלית:מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומצננים. מוסיפים טבעות זיתים ומערבבים
מניחים על כל עיגול בצק מהמלית ופרוסת ביצה קשה. מהדקים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים ביצה מהולה במים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה