יום רביעי, 23 בספטמבר 2009

גלילות חזה עוף ממולאות בעשבי תיבול

 

חומרים:

חזות עוף פרוסים דק (שניצלים) כמספר המנות שרוצים (אני השתמשתי ב10 פרוסות).

סלרי גבעולים צעירים ועלים

צרור פטרוזיליה

חצי צרור שמיר

עלי נענע

3 כרישות (רק בחלק הלבן)

3 גזרים מגוררים.

גרגרי רימון מרימון בינוני

150 גר' אגוזי מלך קצוצים דק

מלח

פלפל

ניילון נצמד.

אופן ההכנה:

פורסים את הכרישה לפרוסות ומטגנים במעט שמן עד ריכוך, מורידים מהאש ומכניסים לקערה

קוצצים במעבד מזון או בסכין את עשבי התיבול + אגוזים ומוסיפים לקערה

מוסיפים את הגזר המגורר, מלח פלפל ולבסוף את גרגרי הרימון ובוחשים הכל.

מרתיחים מים+ מלח בסיר גדול ורחב. עד אשר המים רותחים, מכינים את הגלילות.

מניחים פרוסת חזה עוף על משטח נקי, שמים כף או שניים מהמילוי שהכנו בקערה ואת הגליל עוטפים בניילון נצמד כמו סוכריה. (אפשר לעטוף את הקצוות למרכז ולנעץ קיסם לשמירה על סגירה מוחלטת) לאחר שכל הגלילות ממולאות מכניסים למים הרותחים ל15-20 דקות.

עד שלב זה אפשר להכין מראש , לקרר את הגלילות ולהקפיא.

לפני ההגשה, מכינים רוטב, שמים את הגלילות בתבנית, מחממים כשהתבנית עטופה בנייר כסף 10 דקות, מסירים את נייר הכסף, שופכים את הרוטב מעל ואופים בחום בינוני עוד 10-15 דקות.

אפשרות נוספת: לטבול את הגלילות בביצה מעורבבת עם כפית חרדל מעט מלח ושום, לגלגל בפרורי לחם ולטגן בשמן חם.

הצעות לרטבים בהמשך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה