מרשם לעוגה זו נמצא אצלי מעל 20 שנה. בתקופה ששמרנו לילה זה היה מתכון ידידותי שעבר מאחת לשנייה. בזמנו הכנתי את העוגה הזו לעיתים קרובות ותמיד קצרתי מחמאות בזכותה. הכינו ותהנו.
חומרים:
250 גר' פתי בר
1 כוס קפה נמס+ 2 כפיות סוכר
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה ללא מלח
מעט קוניאק
3 ביצים
1 שמנת מתוקה+שקית סוכר וניל.
ההכנה:
ממיסים בסיר חמאה, שוקולד, מוסיפים כוס נס קפה, ומורידים מהאש. מצננים
מוסיפים קוניאק ו3 חלמונים.
מקציפים חלבונים ומוסיפים בתנועות עטיפה לקרם השוקולד.
בתבנית מלבנית, מסדרים את הביסקוויטים הטבולים בנס קפה. מעל שופכים את המוס מעל המוס מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים ומעליהם שמנת מתוקה מוקצפת.
לעטוף בניילון נצמד, ולשים במקרר עד להגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה