מרכיבים:
6-8 אגסים
מרציפן (של המרשלג)
בקבוק יין קידוש
יין קונדיטון
שקדים פרוסים לקישוט
בצק פילאס או פילו או בצק לסיגרים
הכנה:
מקלפים את האגסים ומוציאים להם את הליבה בעזרת סכין מתאים, מסדרים אותם בסיר בצפיפות כך שהם לא יכולים להתהפך, אם יש צורך מוסיפים עוד אגסים. שופכים לסיר בקבוק יין לקידוש או ו בקבוק יין קונדיטון שיכסה את האגסים, אם יש צורך אז מוסיפים עוד בקבוק, מבשלים כחצי שעה ללא מכסה, האגסים צריכים להיות רכים שאפשר לאכול עם כפית, מוציאים את האגסים ומקררים על צלחת. ובמקביל ממשיכים לבשל את היין עוד כשעה עד שהוא מצטמצם לסירופ. מקררים הכל במקרר
קורצים מגוש מרציפן חתיכות בגודל חצי זרת, מגלגלים לגליל וממלאים את האגסים המסוננים והמקוררים.
עוטפים כל אגס בבצק פילאס, או פילו או סיגר וקושרים בחוט קשירה. מורחים ביצה ומפזרים פרוסות שקדים.
אופים בחום גבוה עד שהבצק נראה שחום. שופכים מעל מעט דבש.
שתהיה שנה מתוקה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה