תבשיל אורז עם בצל, גזר, משמשים,תמרים ושקדים
מרכיבים לבישול האורז
2 כוסות אורז
4 כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח
1 כפית אבקת מרק עוף
לתוספת בצל וגזר:
1 בצל גדול או 2 קטנים לפרוס לפרוסות
2 גזרים מגוררים
1 כף אבקת מרק פטריות מהולה במים.
תוספות מעל האורז המבושל
שקדים פרוסים או גפרורי שקדים
5 משמשים מיובשים
3 תמרים או צימוקים
צנובר או פיסטוקים קלופים
אופן ההכנה:
לשים בכלי בסיר או מחבת עמוקה שמן, לחמם מעט, להוסיף את האורז, לטגן עד שהשמן נספג באורז, לטבל במלח ואבקת מרק עוף
להוסיף מים רותחים. לבשל על אש קטנה 10 דקות- רבע שעה. לכבות את האש ולהשאיר בסיר מכוסה עוד 10 דקות. בינתיים
במחבת, לטגן פרוסות בצל, להוסיף גזר מגורר. לטגן עד שינוי צבע וריכוך הבצל והגזר. להוסיף אבקת מרק פטריות מומסת במים ולהמשיל לבשל כ 5 דקות.
כשהאורז מוכן, להוציאו בעזרת 2 כפות מהסיר לכלי הגשה, להוסיף את הבצל והגזר המטוגנים ומעל לפזר משמשים מיובשים ותמרים חתוכים לחתיכות קטנות, שקדים, צנוברים או פיסטוקים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה