מרכיבים:
4 קופ. תירס
30 גר' חמאה
1 כף קמח
1 בצל קצוץ
1 ליטר חלב
1 ליטר מים
4 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור
אופן ההכנה:
לרוקן 2 קופ תירס לקערה ולרסק במוט ריסוק
בסיר רחב, להמיס חמאה, להוסיף בצל, לטגן עד שקיפות, להוסיף את הקמח, לבחוש היטב, להוסיף אבקת מרק, לבחוש, לשפוך מעט מים, לבחוש ולאט להוסיף את כל כמות המים, להוסיף לסיר את החלב, לבחוש לשפוך לסיר את התירס המרוסק, ולבשל עש רתיחה, להנמיך את האש ולהוסיף תוכן של קופ. תירס ללא נוזלים. להוסיף פלפל שחור ולהמשיך לבשל על אש קטנה כ 20 דקות. לתקן תיבול ולהגיש.
לשים על השולחן גרגרי תירס מסוננים לכל המעוניין להוסיף לצלחתו.
אפשר לגרר מעל גבינת פרמזן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה